Internistički pregled kućnih ljubimaca

internisticki-pregled-kućnih-ljubimaca

Internistički pregled kućnih ljubimaca je ključan za održavanje zdravlja vašeg ljubimca i za otkrivanje bilo kakvih zdravstvenih problema u ranoj fazi. Kućni ljubimci su članovi porodice i kao takvi zaslužuju najbolju moguću negu. Jedan od najvažnijih aspekata nege kućnih ljubimaca je redovan internistički pregled.

 

Šta je internistički pregled kućnih ljubimaca?

Internistički pregled kućnih ljubimaca  je detaljan pregled vašeg ljubimca koji obavlja veterinar specijalizovan za unutrašnje organe i bolesti. Internistički pregled uključuje detaljnu procenu zdravlja vašeg ljubimca, uključujući pregled srca, pluća, bubrega, jetre, creva i drugih vitalnih organa.

Zašto je važno redovno obavljati internistički pregled kućnih ljubimaca?

Redovan internistički pregledi kućnih ljubimaca su ključni za održavanje zdravlja vašeg ljubimca. Ovaj pregled omogućava veterinaru da otkrije bilo kakve zdravstvene probleme u ranoj fazi, što kasnije može pomoći u sprečavanju ozbiljnijih problema. Takođe, redovni pregledi mogu pomoći u otkrivanju skrivenih bolesti i kada ljubimac možda ne pokazuje simptome. Ovo je posebno važno kod starijih životinja koje su podložnije raznim bolestima.

Kako se pripremiti za internistički pregled kućnih ljubimaca?

Priprema za internistički pregled vašeg ljubimca je jednostavna. Pre nego što dođete na pregled, trebalo bi da prikupite svu lekarsku dokumentaciju svog ljubimca, ukoliko je posedujete i ponesete je sa sobom. Takođe, trebalo bi da napravite listu svih simptoma ili problema koje ste primetili kod svog ljubimca. Ovo će pomoći veterinaru da bolje razume stanje zdravlja vašeg ljubimca i pružiće vam najbolju moguću negu.

Šta očekivati tokom internističkog pregleda?

Tokom internističkog pregleda, veterinar će obaviti detaljan fizički pregled vašeg ljubimca. To podrazumeva osluškivanje srca i pluća, proveru telesne temperature, proveru kože i dlake, kao i palpaciju abdomena radi provere organa. Veterinar će takođe proveriti oči, uši i nos kako bi se uverio da su zdravi. Ukoliko je potrebno, veterinar će naručiti dodatne testove kako bi se utvrdilo stanje zdravlja vašeg ljubimca. Ovi testovi mogu da uključuju analize krvi, urinarne testove i rendgenske snimke.

Kako se pripremate za dodatne testove?

Ako veterinar naruči dodatne testove, biće vam rečeno kako da se pripremite za njih. Na primer, možda ćete morati da ograničite hranu i vodu pre uzimanja uzoraka krvi ili urina. Takođe, možda će ljubimac morati da dođe praznog stomaka ako se radi rendgenski snimak.

Šta ako veterinar otkrije zdravstveni problem?

Ako veterinar otkrije zdravstveni problem tokom internističkog pregleda, biće vam rečeno šta dalje. U zavisnosti od problema, veterinar može da vam preporuči dodatne testove ili terapiju. Ukoliko je potrebno, veterinar će vas uputiti kod specijaliste koji će vam pružiti dalju negu.

Koliko često treba da se obavlja internistički pregled?

Preporuka je da se internistički pregled sprovodi jednom godišnje za zdrave kućne ljubimce. Međutim, ako vaš ljubimac ima zdravstvenih problema ili je stariji, vaš veterinar može preporučiti češće preglede.

Koliko traje internistički pregled?

Trajanje internističkog pregleda zavisi od stanja zdravlja vašeg ljubimca i od toga koliko testova treba da se uradi. Obično traje oko 30-60 minuta.

Internistički pregled je ključan za održavanje zdravlja vašeg ljubimca. Redovni pregledi omogućavaju veterinarima da otkriju bilo kakve zdravstvene probleme u ranoj fazi, što kasnije može pomoći u sprečavanju ozbiljnijih problema. Ako još uvek niste obavili internističke preglede vašeg ljubimca, vreme je da to učinite. Mi u Pet Vet ambulanti možemo da Vam obezbedimo niz specijalističkih pregeleda i zahvata koji Vašem ljubimcu mogu da pruže adekvatnu negu.

Radno vreme

Svaki dan za nas je radni dan. Od 09h do 20h radnim danima i vikendom od 09h do 12h. Međutim tu smo za vas 24h ukoliko je situacija hitna.

Ponedeljak

09h-20h

Utorak

09h-20h

Sreda

09h-20h

Četvrtak

09h-20h

Petak

09h-20h

Subota

09h-12h

Nedelja

09h-12h

Hitni slučajevi

00h-24h

Zabrinuti ste za vašeg ljubimca i imate pitanje?

Slobodno nas kontaktirajte

Scroll to Top