Stomatološki pregled kućnih ljubimaca

stomatološki-zahvati-kod-kućnih-ljubimaca

Stomatološki pregled kućnih ljubimaca je važan deo brige o njihovom zdravlju. Kao što vodimo računa o zdravlju zuba, tako bi trebalo da se pobrinemo i za zdravlje zuba naših ljubimaca. Baš kao i kod ljudi, zubi kućnih ljubimaca su podložni raznim bolestima. Najčešće bolesti uključuju karijes, gingivitis i parodontitis. Ove bolesti mogu dovesti do gubitka zuba i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Zašto je stomatološki pregled kućnih ljubimaca bitan?

Loša oralna higijena može dovesti do drugih zdravstvenih problema. Kod kućnih ljubimaca, kao i kod ljudi, zubi su izloženi nagomilavanju naslaga i kamenca. Ukoliko se ovo ne ukloni, može doći do upale desni, gubitka zuba i drugih ozbiljnih problema. Stomatološke procedure kod kućnih ljubimaca uključuju čišćenje zuba, vađenje zuba, lečenje upale desni i druge procedure koje pomažu u održavanju oralne higijene.
Loša oralna higijena može dovesti do drugih zdravstvenih problema kod kućnih ljubimaca. Bakterije koje se nakupe na zubima mogu da uđu u krvotok i izazovu probleme sa srcem, jetrom i bubrezima.

Stomatološki pregled kućnih ljubimaca može otkriti skrivene probleme

Stomatološki pregled kućnog ljubimca može otkriti skrivene probleme koji se ne mogu videti golim okom. Veterinari mogu da koriste rendgenski snimak da vide probleme ispod površine zuba.  Prevencija je ključna u brizi o oralnom zdravlju ljubimaca. Redovni pregledi zuba i čišćenje zuba mogu da spreče probleme pre nego što postanu ozbiljni. Vlasnici često ne primećuju probleme dok ne postanu ozbiljni. Redovni pregledi zuba mogu pomoći u otkrivanju problema pre nego što postanu bolni za vašeg ljubimca.

Čišćenje zuba kod kuće nije uvek dovoljno!

Čišćenje zuba kod kuće nije uvek dovoljno za održavanje oralnog zdravlja kućnih ljubimaca. Veterinari mogu da koriste poseban alat za uklanjanje naslaga i kamenca sa zuba, što je kod kuće teško uraditi.

Šta redovan Stomatološki pregled kućnih ljubimaca može sprečiti?

Stomatološki pregled može pomoći u sprečavanju gubitka zuba i može poboljšati opšte zdravlje kućnog ljubimca. Stomatološki pregled može pomoći u sprečavanju gubitka zuba kod kućnih ljubimaca. Veterinari mogu da otkriju probleme pre nego što dođe do gubitka zuba i preduzmu mere kako bi sprečili dalja oštećenja. Stomatološki pregled može poboljšati opšte zdravlje kućnog ljubimca. Kada se oralno zdravlje poboljša, to može imati pozitivan uticaj na druge aspekte njihovog zdravlja, kao što su ishrana i probava.

Kako se radi stomatološki zahvat kod kućnog ljubimca?

Pre nego što se sprovede stomatološki zahvat, ljubimac će biti podvrgnut opštoj anesteziji. Ovo je važno kako bi se osigurala bezbednost i udobnost životinje tokom procedure. Nakon toga, veterinar će pregledati usta i zube ljubimca kako bi se utvrdilo koje su intervencije potrebne. Nakon čišćenja zuba i uklanjanja tlaka, veterinar će proceniti stanje desni i zuba i ukoliko je potrebno izvršiti intervenciju.

Koliko je redovan stomatološki pregled važni za dugoročno zdravlje kućnih ljubimaca?

Redovni stomatološki pregledi su važni za dugoročno zdravlje kućnih ljubimaca. Preporuka veterinara je da se kućni ljubimci pregledaju najmanje jednom godišnje kako bi im zubi i desni bili u dobrom stanju. Stomatološki pregled kućnog ljubimca je važan deo brige o njihovom zdravlju. Redovni pregledi i čišćenje zuba mogu sprečiti ozbiljne probleme i poboljšati opšte zdravlje vašeg ljubimca.

Radno vreme

Svaki dan za nas je radni dan. Od 09h do 20h radnim danima i vikendom od 09h do 12h. Međutim tu smo za vas 24h ukoliko je situacija hitna.

Ponedeljak

09h-20h

Utorak

09h-20h

Sreda

09h-20h

Četvrtak

09h-20h

Petak

09h-20h

Subota

09h-12h

Nedelja

09h-12h

Hitni slučajevi

00h-24h

Zabrinuti ste za vašeg ljubimca i imate pitanje?

Slobodno nas kontaktirajte

Scroll to Top